Op de lange termijn.

3 groendak

We zijn allemaal de laatste tijd steeds meer en meer bezig met duurzaamheid. De aarde warmt snel op en dat is nu eenmaal een feit. Doordat dit proces momenteel aan de gang is zijn we er allemaal meer en meer achter gekomen dat we veel bewuster met de wereld om ons heen om moeten gaan. We zijn hier bijna allemaal erg goed mee bezig, de één net iets meer dan de ander. Er zijn allerlei manieren om met duurzaamheid bezig te zijn, van klein tot groot, van herbruikbare zakjes gebruiken tot het aanleggen van een sedumdak, voor ieder wat wils!

Het alledaagse leven.

In het alledaagse leven zijn er al kleine dingen waar je over na kan denken als je graag duurzamer wilt gaan leven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je zelf herbruikbare zakjes meeneemt als je naar de supermarkt gaat. Niet alleen een herbruikbare boodschappentas, maar ook herbruikbare zakjes voor groenten en fruit kunnen al een verschil maken. Ook kan je je eigen beker meenemen als je koffie to go haalt, of je eigen bakjes meebrengen als je eten gaat afhalen. Door deze kleine dingen zorg je ervoor dat je amper afval produceert, dit is erg duurzaam. Het afval dat je wel produceert kan je het beste scheiden!

In en rond het huis.

Thuis kun je ook al heel goed bezig zijn met duurzaamheid. Je kan ervoor zorgen dat je je afval goed scheidt door verschillende afvalbakken aan te schaffen. Probeer er ook voor te zorgen dat je recycled wat gerecycled kan worden. Ook kan je groter denken, en bijvoorbeeld een sedumdak aanschaffen, dit is goed voor de isolatie en gaat langer mee dan een normaal dak. Je kan ook gaan denken aan het gebruiken van groene stroom door bijvoorbeeld zonnepanelen te laten installeren. Al met al dus genoeg mogelijkheden om net wat duurzamer door het leven te gaan!