Hoe kies je tuinmeubilair uit

Je tuin of balkon is een verlengstuk van je woning. Het is een plek waar je tot rust komt, vrienden ontvangt en van de buitenlucht geniet. Juist daarom is het van groot belang dat je deze ruimte optimaal inricht met het juiste tuinmeubilair. Goed tuinmeubilair draagt bij aan het comfort en de sfeer van je buitenruimte. Net zoals je niet zou kiezen voor Goedkoop kunstgras dat er na een paar maanden al niet meer mooi uitziet, zou je ook niet moeten bezuinigen op de kwaliteit van je tuinmeubelen. Je wilt immers dat ze jaren meegaan en dat ze passen bij de sfeer die jij voor ogen hebt.

Essentiële items voor buiten

Elke tuin heeft een paar basisitems nodig om het plaatje compleet te maken. Een comfortabele zithoek mag natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij aan een goede loungeset of een paar losse stoelen met een tafel. Zorg ervoor dat je kiest voor materialen die bestand zijn tegen de wisselende weersomstandigheden. Een ligbed voor de zonnige dagen is ook een echte aanrader. Voor de mensen die geen echte grasmat willen maar toch een groene look zoeken, kan Nepgras een alternatief bieden. Het is wel belangrijk om dit te combineren met echte planten voor een natuurlijke uitstraling.

Praktische overwegingen bij aanschaf

Bij het kiezen van tuinmeubelen is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden. Ten eerste de grootte van je buitenruimte. Zorg dat de meubels passen en dat er nog voldoende ruimte overblijft om te bewegen. Daarnaast is het materiaal van groot belang. Hout heeft een warme uitstraling maar vraagt meer onderhoud dan metaal of kunststof. Denk ook aan de opslag in de wintermaanden. Als je de ruimte niet hebt om de meubels binnen op te bergen, zorg dan dat je ze goed afdekt met beschermhoezen. Tenslotte is het slim om te investeren in goede kussens die comfortabel zitten en bestand zijn tegen een regenbui.