Geef je tuin een upgrade deze zomer

tuin upgrade geven

Wil je je tuin een upgrade geven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan snel verder! Wij hebben een paar simpele tips voor je om de looks van je tuin een level hoger te tillen. Niet al te moeilijk om uit te voeren en vooral mooi om naar te kijken. Deze ideeën zullen je tuin net dat beetje extra geven waardoor je er veel meer tijd zal willen doorbrengen. Laten we niet meer tijd verspillen en meteen een duik nemen in onze eerste tip: kunstgras kopen!

Koop kunstgras voor je tuin

De basis van je tuin is natuurlijk je gazon. Maar hoeveel gedoe is het om een gazon van echt gras altijd mooi te houden? Veel te veel gedoe als je het aan ons vraagt. Koop daarom kunstgras voor in je tuin. Dat blijft jarenlang mooi zonder dat je het opnieuw hoeft te zaaien of liters water aan hoeft te verspillen. Daarnaast kunnen je huisdieren geen gaten meer graven in het gazon en de kinderen buiten spelen als het regent zonder het gazon kapot te maken. Als er een upgrade is die je tuin een mooie look en jou een hoop gemak oplevert, dan is het deze wel.

Maak de stenen of vlonder schoon

Naarmate ze ouder worden, kunnen je vlonder of tuinstenen er vies en grijzig of groenig uit gaan zien. Dat doet het uiterlijk van je tuin geen goed en geeft een grimmige uitstraling. Steek je handen uit de mouwen op een zonnige dag en pak de schoonmaakmiddelen erbij. Houten vlonders kun je het beste schoon schrobben met een daarvoor geschikt schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Voor een snelle aanpak van je tuintegels kun je een hogedrukspuit huren. Doe dit werk al in de lente, zodat je in de zomer van de tuin kan genieten.

Geniet van je tuin

Heb je de basis klaar? Maak dan vervolgens een lijstje van drie dingen die jouw tuin nog een makkelijke upgrade kunnen geven. Bijvoorbeeld: het tuinhek schoonmaken, je tuinset upgraden (verf kan een hoop doen) en nieuwe bloemen planten. Enthousiast geworden en klaar om te starten met de upgrade van je tuin? Begin bij stap één, haal goedkoop kunstgras bij bijvoorbeeld Kunstgras Outlet, werk je lijstje stap voor stap af en je bent eerder klaar dan je denkt. Het enige wat jou dan nog rest deze zomer, is genieten van je tuin!