De beste rolgordijnen, voor elk raam!

Op zoek naar een rolgordijn? De types zijn eindeloos. Wanneer je op zoek gaat naar rolgordijnen is het handig om te weten welke soorten rolgordijnen er allemaal zijn. Zo kan je kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Zoals hout, aluminium, pvc en bamboe. Maar ook de kleur is waarschijnlijk voor vele mensen van belang. Uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk de transparantie die je wil hebben, dat is toch de functie van een rolgordijn.

Verduisterende rolgordijnen

Het meest donkere en minst licht door latende rolgordijnen is de verduisterende rolgordijn. Met deze rolgordijn ben je ervan verzekerd dat er zo min mogelijk licht naar binnen komt. Dit is het beste voor in de slaapkamer bijvoorbeeld. Door deze rolgordijn zullen de zonnestralen, maar ook verlichting van op straat niet naar binnen komen. In de zomer heeft dit zo ook zijn voordelen, de donkere kamer zal koel blijven. Dit rolgordijn komt in verschillende kleuren en stoffen.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Wil je liever wel wat licht naar binnen krijgen en gaat het nemen van een rolgordijn vooral om privacy? Dan is een lichtdoorlatende rolgordijn ideaal. Dit rolgordijn is semitransparant wat er dus voor zorgt dat er wel enig licht naar binnen komt. Als je behoefte hebt aan wat meer privacy is een lichtdoorlatend rolgordijn de beste keus. Daarnaast is deze soort rolgordijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je het kan matchen bij jouw interieur.

Transparante rolgordijnen

Tenslotte is er nog een ander soort rolgordijn. Namelijk een die bestaat uit een meer transparante stof. Ideaal voor mensen die wat meer sfeer willen creëren, de kleur keuze kan helpen voor een warme sfeer. Het nadeel van dit rolgordijn is wat de naam al zegt: het rolgordijn is transparant. Wat zorgt dat er ruimte is om van buiten naar binnen te kijken en andersom. Wil je toch wat meer privacy dan is een lichtdoorlatend rolgordijn een betere optie.

Op maat gemaakte rolgordijnen

De rolgordijnen worden op maat gemaakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de grootte van het rolgordijn die jij mooi vindt, kies er een en hij wordt speciaal op maat gemaakt voor ieder raam. Rolgordijnen zijn sterk gemaakt en van goeie kwaliteit. Deze veelzijdige rolgordijnen zijn fijn geprijsd. Het schoonmaken van een rolgordijn is daarnaast erg gemakkelijk. Met een klein beetje lauw water met wasmiddel en een zachte schoonmaak doek is je rolgordijn weer nieuw.