Waarom moeten werknemers op het werk koffie drinken?

Er zijn verschillende redenen waarom een koffiemachine op het bedrijf erg verstandig is!

1. Koffie is een stimulerend middel

Cafeïne, een van de hoofdingrediënten van koffie, is een krachtig natuurlijk stimulerend middel. Het is aangetoond dat een klein kopje koffie 30 minuten voor een ochtendtaak of een late middag- en avondtaak de productiviteit verhoogt.

Dit komt omdat cafeïne de snelheid van neurale communicatie verhoogt met de snelheid van verwerking. Dit betekent dat je brein informatie sneller gaat verwerken en het dus gemakkelijker is om de taak uit te voeren.

2. Koffie helpt je alert te blijven

Koffie is voor velen een ontspannend onderdeel van de werkdag. Er wordt aangenomen dat cafeïne de energie levert die we nodig hebben om door te gaan. Het verbetert ook het geheugen en de concentratie, wat de alertheid en besluitvorming verbetert. Studies hebben ook aangetoond dat cafeïne beschermt tegen het verlies van aandacht bij het uitvoeren van een cognitieve taak. Het is deze veerkracht die je bij je taak houdt en voorkomt dat je geest afdwaalt naar problemen die niets met je werk te maken hebben.

3. Cafeïne beperkt stress

Mensen die koffie drinken of te veel cafeïne hebben, zijn over het algemeen minder gestrest dan mensen die cafeïne drinken. Dit komt omdat cafeïne een aantal dingen doet om de hersenprestaties te verbeteren.

Het veroorzaakt een adrenalinestoot, die je wakker maakt en ook de signalen van het lichaam blokkeert die stress signaleren. Zonder dit constante hoge stressniveau voelt je je misschien meer ontspannen en kunt je je beter concentreren op de taak die voor je ligt.

4. Koffie drinken is goed voor je hart

Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig koffie drinken gunstig kan zijn voor je hart. Dit kan zijn omdat koffie cafeïne bevat, wat een hoge bloeddruk vermindert.

Bron: giocoffee.nl