3 manieren om stress te vermijden werknemers 

team

Begin je last van stress te krijgen als werknemer? Dan is het wellicht tijd om hier wat aan te doen. Probeer namelijk stress te vermijden als werknemers.In dit blog willen wij jou graag 5 manieren geven om stress te vermnderen.

stress vermijden werknemers

De 3 manieren die gaan helpen

Manier een is om op te sporen waarvandaan de stress komt. Is het omdat er teveel werk op je bureau ligt en het maar blijft opstapelen, of is het werk wat je doet niet leuk en wil je er eigenlijk van af? Er zijn talloze mogelijkheden. Probeer het voor jezelf te achterhalen.

Manier twee is om de manier waarop je naar de situatie kijkt te veranderen. Soms zit je er te lang mee of sta je te dichtbij. Probeer eens een stapje terug te nemen en probeer er met een andere blik naar te kijken. Verwacht je niet te veel onrealistische dingen? Of zijn er niet te hoge normen die niet haalbaar zijn? Zoom out.

De laatste tip die ik wil meegeven is zorg regelmatig voor ontspanning. Neem je rust momenten. Ga even van je werkplek af, even wat anders doen. De hele dag op de zelfde werkplek is niet goed. Je hebt namelijk ook ontspanning en rust nodig. Zoek een positieve uitlaatklep.