De voordelen van autodelen

auto delen

Een deelauto gebruik je enkel op momenten dat je hem nodig hebt. Hij is dus niet jouw eigendom. De auto staat altijd voor je klaar in de straat of bij een bedrijf. Wil je hem gebruiken? Reserveer hem dan eenvoudig van te voren via je mobiel of met een pasje zoals je OV. Vervolgens valt hij hier ook mee te openen en met de sleutel in het dashboardkastje ben je klaar om te gaan. 

Heel anders dan vroeger dus. Als je toen zelf niet in het bezit van een auto was, maar er toch echt een nodig had dan kon je er eentje huren. Dat betekent alleen wel: op naar het verhuurbedrijf, maar zonder auto. Echt makkelijk was dat dus allemaal niet. Wellicht ben je nog wat sceptisch tegenover het hele idee van autodelen. De vier grootste voordelen van deelauto’s lees je daarom hier. 

1 Autodelen is kostenbesparend

Het grootste voordeel van een deelauto is voor de meeste mensen de kosten die je ermee bespaart. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je minder dan 10.000 km per jaar rijdt, het huren van een deelauto veel goedkoper is dan het bezitten van een eigen auto. Sommigen beweren overigens dat dit kostenvoordeel loopt tot wel 15.000 km. Zo hoef je in eerste instantie niet zelf een dure auto aan te schaffen. Bovendien heb je geen vaste lasten per maand meer. Dus geen autoverzekering, geen wegenbelasting en geen onderhoudskosten. Dat scheelt toch enorm!

2 Autodelen is duurzaam
De gemiddelde auto staat zo’n 95% van de tijd stil, maar zelfs wanneer deze stilstaat stoot hij toch CO2 uit. Doordat een deelauto al gauw zo’n elf auto’s vervangt, betekent dat dus ook elf keer minder uitstoot. Bovendien komen er ook steeds meer elektrische deelauto’s en zonder auto auto voor de deur denk je vaak bewuster na over andere mogelijkheden. Dat kleine stukje naar de supermarkt wat je eerst per auto deed, doe je nu wellicht sneller te voet of met de fiets. 

3 Autodelen is flexibel 

Autodelen betekent een auto op maat. Boodschappen doen? Reserveer een gezinsauto. Verhuizen? Reserveer een busje. Er is altijd een auto voor jou in de buurt. Ongeacht de situatie en het gewenste moment. Bovendien rijd je altijd in nieuwe auto. Wie wil dat nou niet?

4 Autodelen is minder zorgen

Geen zorgen meer over onderhoud, reparaties, verzekeringen of een vergunning. Wanneer je klaar bent met de rit lever je hem gewoon weer in. Dat betekent dat je veel meer tijd overhoudt voor de leuke dingen. 

Heeft het gebruiken van een deelauto na deze voordelen toch je interesse gewekt? Kijk dan eens bij Stapp.in voor meer informatie omtrent autodelen!