Het grootste Waddeneiland Texel!

texel

Deze plek maakt deel uit van de acht waddeneilanden in Nederland, vijf hiervan zijn bewoond. Het grootste eiland is Texel en hierbij ook gelijk de populairste plek. De andere waddeneilanden zijn Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op verschillende eilanden mag je er niet met de auto komen, je mag hier met de auto gewoon rijden omdat het een groot eiland is in tegenstelling tot een ander. De boot vertrekt vanuit Den-helder je kan dan met de auto de boot oprijden, als je jouw auto op het eiland wilt hebben. De tocht duurt ongeveer 20 minuten, tijdens deze tijd mag je op de boot lopen. 

texel

Aanraders

  • Texel zet zich in voor de zeehonden die in de Wadden en Noordzee zwemmen. Op het eiland vestigd er een opvangcentrum voor alle gewonden of niet goed functionerende zeehonden. Veel toeristen gaan hierheen, de toegangsprijs is tussen de 15 en 30 euro.  Je kan hier in verschillende delen de zeehonden bekijken, ze zwemmen buiten binnen rond.
  • Op het eiland is het strand super groot en mooi, ook de duinen mooi om te bekijken. Er is zelfs een nationaal park voor duinen aanwezig, de duinen zijn beschermd dus doe altijd voorzichtig als je gaat kijken.
  • Scheepvaart museum:

Het scheepvaart museum gelegen aan het water, leer over alle schepen die belangrijk zijn voor het eiland en leer alles over de waddenzee. Maak gezellig een rondje met je familie, vrienden of vriendinnen. Dichtbij het museum ligt de haven van Texel, hier zie je allerlei schepen. Ook veel van mensen die er wonen voor eigen gebruik, maar ook vissersboten.