Waar moet je op letten bij je motorverzekering

motorverzekering tips

Motors zijn niet voor niks een populair vervoersmiddel. Je kunt gaan er staan waar je wilt en heerlijk touren, of dat nu naar werk is of op vakantie. Je rijdt er een stuk makkelijker mee door het verkeer dan een auto. Maar een motor brengt ook risico met zich mee. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig je motorverzekering te kiezen en de kosten van de motorverzekering te berekenen. Lees hier waar je op moet letten.

Aansprakelijkheid als jij een ongeluk veroorzaakt

Je wilt er niet over nadenken, maar het kan natuurlijk voorkomen dat jij een ongeluk veroorzaakt. Dit kan een klein ongeluk zijn, zoals wat blikschade op een parkeerplaats. Maar het kan ook voor grote (financiële) gevolgen zorgen als je een waardevol voertuig aanrijdt of er iemand gewond raakt. Let goed op voor hoeveel jouw aansprakelijkheid is gedekt. Dit bedrag is voor je motorverzekering niet automatisch hetzelfde als van je aansprakelijkheidsverzekering.

Motor verzekeren tegen diefstal

Het maakt niet uit waar je bent of waar je woont, het kan iedereen met een motor overkomen: je motor wordt gestolen. Het is onder andere belangrijk dat je je motor goed op slot zet om te voorkomen dat deze wordt gestolen. Verschillende motorverzekeringen kunnen verschillende eisen hebben voor uitkeren als je motor is gestolen. Let daar goed op bij het afsluiten. Heb je geen garage om je motor in te zetten, neem dan geen verzekering de niet uitkeert als je motor niet in de garage staat bijvoorbeeld. Zorg daarnaast dat je het vereiste slot hebt. Dit kan ook verschillen per verzekering.

Goedkopere motor = goedkopere verzekering

Wil je graag een goedkope motorverzekering? Kies dan niet de allerduurste motor die je kan vinden. Een motor uit een hoge klasse klinkt geweldig maar is veel duurder om te verzekeren. Wordt deze motor gestolen, dan kost dat je verzekeraar veel meer geld om te vergoeden. Daarnaast is de reparatie voor een motor uit een hoge klasse gemiddeld duurder. Dat zie je terug in de kosten van je verzekering. Wil je een goedkope verzekering? Overweeg dan ook een goedkopere motor.

Verzeker alleen wat je nodig hebt

Klinkt voor de hand liggend, maar verzeker alleen wat je nodig hebt om te verzekeren. Kleine reparaties die mogelijk zijn om te verzekeren, zijn soms goedkoper dan de verzekering berekend over een jaar. Kijk goed naar het risico wat je zelf kan dragen. Bepaal aan de hand daarvan wat je wilt uitbesteden aan de verzekering. Ben je vaak op de weg te vinden? Lees dan ook onze andere blogs!