De werking van werving en recruitment

Ben jij een beetje actief of LinkedIn? Dan ben je vast wel eens benaderd door een recruiter? Dat kan doordat deze recruiter je een persoonlijk berichtje had gestuurd, maar het kan ook zo zijn dat je zelf een bijdrage op het platform had gedeeld. In dat geval kan de recruiter een comment plaatsen om zo zijn of haar interesse te tonen. De wereld van werving en recruitment is een hele bijzondere. Waar kleine bedrijven hun sollicitatieprocedure helemaal zelf uitvoeren, schakelen grote bedrijven al gauw een recruiter in. Zo’n recruiter kan alleen voor dat bedrijf werken, maar hij of zij kan ook verantwoordelijk zijn voor de werving en recruitment van meerdere bedrijven. 

Werken voor een food bureau

Iets dat een recruiter doet is jou benaderen om voor een bepaald bedrijf te komen werken. De recruiter kijkt vaak naar jouw ervaring en besluit op basis daarvan of jij een geschikte kandidaat zou kunnen zijn. Zo kan je via werving en recruitment gevraagd worden om te solliciteren naar een baan in een food bureau. Wanneer je werkt voor een food bureau werk je in de sector van de food en agri. In dat geval heb je een functie die gerelateerd is aan eten. Zo ben je als boer van aardappelen betrokken in deze sector, maar ook als manager van een groot bedrijf dat kazen transporteert over de hele wereld. Welke baan het best bij jou past? Dat bepaald de recruiter aan de hand van jouw eerdere ervaringen in het werkveld. 

Grote opties van banen in het buitenland

Heb jij bijvoorbeeld werkervaring als manager van een grote winkelketen? Zelfs dan kan het zo zijn dat je benaderd wordt om te komen werken voor een baan bij een food bureau. Wie weet laat jij de distributie van kleding achterwege en ga jij verder met het vervoeren van de lekkerste Nederlandse kazen over de hele wereld. Er zijn namelijk genoeg banen buitenland beschikbaar als je daar interesse in hebt! Veel mensen beginnen met werken in Nederland omdat dat makkelijk is en omdat je dan dicht bij vrienden en familie in de buurt woont. Na een tijdje kan je het roer omgooien door je leven heel ergens anders op te starten!

Benaderd door een recruiter in de food sector

Ben jij onlangs benaderd door een recruiter in de sector van agri en food? Dat kan best spannend zijn voor mensen die niet eerder op deze manier gesolliciteerd hebben. Vaak reageer je zelf op een vacature en hoop je uitgekozen te worden. Wanneer je door een recruiter benaderd wordt, ben je al zeker van een gesprek. Je bent namelijk al door de eerste ronde heen gekomen, zonder dat je daar iets voor hebt hoeven doen. De volgende stap van werving en recruitment is vaak om een gesprek aan te gaan met de recruiter. Hierin wordt bekeken hoe jij als persoon bent en of je aan zou sluiten bij het bedrijf en de andere collega’s binnen dat bedrijf. De laatste stap is vaak een gesprek met je toekomstige leidinggevende van het bedrijf.