Informatie over paraplu’s laten bedrukken

Het regent gemiddeld 10% van de tijd in Nederland, hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Wanneer je dan de regen moet trotseren kan een paraplu uitkomst bieden. En wat is er dan leuker dan een gepersonaliseerde paraplu?  Wanneer je een paraplu laat bedrukken kun je zelf beslissen wat je erop wil, zo kun je voor bij een bruiloft een paraplu laten bedrukken met initialen erop of een paraplu met je eigen logo die je kunt weggeven als relatiegeschenk. 

Verschillende soorten

Je kunt ook nog kiezen uit verschillende soorten paraplu’s: 

  • Opvouwbare paraplu: deze is handig voor in de auto of op reis, deze is ook nog eens windproof. 
  • Automatische paraplu: deze klapt open wanneer jij je handen vol hebt
  • Kinderparaplu
  • Hartvormige paraplu: leuk bij bijvoorbeeld een bruiloft. 
  • Stormparaplu 

Hoe gaat het bedrukken in zijn werk

Er zijn twee manieren om een paraplu te bedrukken, namelijk de transferdruk methode en de zeefdruk methode. Wanneer je een ingewikkeld logo hebt met meerdere kleuren wordt meestal gekozen voor de transferdruk methode. De opdruk wordt dan op papier aangebracht, dit papier met de paraplu worden dan met een hoge temperatuur en hoge druk tegen elkaar gedaan. Door deze druk en hitte zal de opdruk loskomen van het papier en zich op de paraplu hechten. 

De zeefdruk methode wordt gebruikt bij de simpelere ontwerpen met 1 of 2 kleuren. Het ontwerp gaat op een gaas van het zeefdrukraam, dit gaas is lichtgevoelig. Het ontwerp op het zeefdrukraam wordt belicht door UV licht, de onbelichte delen wordt weggespoeld van het gaas. Op deze manier komt uiteindelijk de bedrukking op de paraplu terecht. 

Je zou een paraplu kunnen bedrukken voor jezelf maar je zou dit ook kunnen doen als relatiegeschenk of als reclame voor je bedrijf.