Top 8 eco relatiegeschenken 

Tegenwoordig zijn duurzaamheid en milieubewustzijn belangrijke onderwerpen. Ook als bedrijf is het belangrijk dat deze onderwerpen spelen en dat er ook echt iets mee gedaan wordt. Wil je toch relatiegeschenken versturen? Kies dan voor ecologische relatiegeschenken. Vind je het lastig wat zowel ecologisch als leuk is? In deze blog vind je de top 8 eco relatiegeschenken.  

  1. Herbruikbare waterflessen 

Een herbruikbare waterfles hoort absoluut in de top 8 eco relatiegeschenken. Het verminderen van plastic afval is een van de belangrijkste dingen in het milieu. Door herbruikbare waterflessen als relatiegeschenk te geven, moedig je anderen aan om hun plastic gebruik te verminderen. Deze flessen zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of bamboe en ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stijlvol. 

  1. Biologisch afbreekbare notitieboekjes 

Voor degenen die graag notities maken, zijn biologisch afbreekbare notitieboekjes een leuk ecologisch relatiegeschenk. Gemaakt van gerecycled papier en plantaardige inkten, bieden deze notitieboekjes een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele boekjes. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook een bewuste keuze voor duurzaamheid. 

  1. Eco-vriendelijke draagtassen 

Herbruikbare boodschappentassen zijn een uitstekend relatiegeschenk. Deze tassen, gemaakt van biologisch katoen of gerecyclede materialen, vervangen de behoefte aan plastic draagtassen. Door ze te voorzien van het bedrijfslogo, draagt de ontvanger niet alleen bij aan het verminderen van plastic afval, maar wordt ook de zichtbaarheid van je bedrijf vergroot. 

  1. Duurzame USB-sticks 

In de digitale wereld zijn USB-sticks nog steeds veelgebruikte gadgets. Door te kiezen voor duurzame USB-sticks, gemaakt van gerecycled plastic of bamboe, toont een bedrijf zijn betrokkenheid bij milieuvriendelijkheid. Deze relatiegeschenken combineren functionaliteit met een positieve impact op het milieu. 

  1. Zaadbommen 

Een creatief en groen relatiegeschenk zijn zaadbommen. Deze kleine balletjes van aarde, klei en zaden kunnen worden geplant om bloemen of kruiden te laten groeien. Het is een symbolisch geschenk dat de ontvanger aanmoedigt om actief deel te nemen aan het behoud van de natuur. Bovendien dragen zaadbommen bij aan de biodiversiteit. Zo denkt de ontvanger in het voorjaar ook nog eens aan jou.  

  1. Zonne-oplaadapparaten  

In een tijdperk waarin we sterk afhankelijk zijn van elektronica, zijn zonne-oplaadapparaten geweldige ecologische relatiegeschenken. Deze draagbare opladers gebruiken zonne-energie om elektronische apparaten op te laden, waardoor het gebruik van traditionele batterijen wordt verminderd. Het is een praktisch geschenk dat zowel duurzaam als handig is. 

  1. Fairtrade chocolade 

Voor de zoetekauwen onder ons is fairtrade chocolade een heerlijk ecologisch relatiegeschenk. Door te kiezen voor chocolade die is geproduceerd met respect voor mens en milieu, draagt het bedrijf bij aan eerlijke handelspraktijken en duurzame landbouw. Het is een smakelijke manier om bewustzijn te verspreiden over ethische consumptie. 

  1. Duurzame koffiekopjes 

Wegwerpbekers dragen aanzienlijk bij aan afvalproblemen. Een herbruikbare koffiebeker gemaakt van bamboevezel of roestvrij staal is een geweldig ecologisch relatiegeschenk. Bovendien moedigt het gebruik van herbruikbare bekers aan tot het verminderen van de dagelijkse afvalproductie. 

De bovenstaande top 8 eco relatiegeschenken zijn goede keuzes als je graag een ecologisch relatiegeschenk wilt geven. Niet alleen zijn de geschenken ecologisch, maar zet het de ontvanger waarschijnlijk ook aan het denken en zullen ze zelf ook bewuster gaan nadenken. Onbewust verbeter je het milieubewustzijn van de ontvanger ook en dat is mooi meegenomen!