Volg een cursus hersenwerk voor honden

Hondenschool Jolanda, welke pas sinds 2013 is gestart is een kleinschalige hondenschool waarbij er veel aandacht aan de mens en de hond wordt gegeven. Zo is elke les zeer leerzaam voor hond, maar zeker ook voor de baasjes. Sinds ik met mijn hond de cursus hersenwerk voor honden volg moet ik zeggen dat dit een geweldige oplossing is om met je hond bezig te zijn. Door middel van verschillende (zelfgemaakte) puzzels ga je met je hond aan de slag om een lekker koekje of een leuk speeltje op te speuren.  hersenwerk voor honden

Leuke bezigheid

Dit is de ideale oplossing wanneer je niet in staat bent om lange wandelingen met je hond te maken. Door samen met je hond een puzzel op te lossen ben je lekker met je hond bezig en na afloop is je hond ook tevreden, deze krijgt dan als beloning een koekje. 

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je hond te socialiseren, denk bijvoorbeeld aan een puppycursus welke zeer belangrijk is voor een pup. Hier leert de pup de commando’s zit, af en poot geven. Zodra de hond wat ouder is kan je een cursus Nadac Hoopers volgen. Hierbij is het de bedoeling dat je hond door een parcours met hoops, tunnels, tonnen en hekjes loopt.