Waarom wil je als ZZP’er online marketing uitbesteden?

Als je met je eenmanszaak eruit wil springen, is het belangrijk om online marketing in te zetten. De online marketing diensten zijn zeker een investering. Echter betaalt die zichtbaarheid zich weer uit in geld. Wil je nog meer voordelen weten over waarom het goed is om online marketing uit te besteden? Dat lees je in dit artikel. 

#1 Online marketing vraagt veel expertise 

In Nederland maken we sinds 2001 gebruik van Google en van Facebook sinds 2004. In die tijd is er ontzettend veel veranderd. De platforms bieden uitgebreide mogelijkheden om te adverteren. De back-end kent dus ontzettend veel functies. Als je er zelf voor de eerste keer induikt, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Vooral met social media marketing heb je oneindig veel mogelijkheden. Een ervaren marketeer kent wel goed de weg. 

#2 Een online marketing expert doet alles veel sneller 

Ergens een advertentie plaatsen lijkt allemaal zo makkelijk. Ongemerkt ben je veel tijd kwijt met het vinden van de juiste buttons en functies. Wellicht moet je er wel een paar YouTube tutorials voor kijken om te weten wat je nu eigenlijk moet doen. Voor een simpele handeling ben je misschien wel een paar uur kwijt. Als je een online marketing expert inschakelt moet je deze wel betalen, maar het gaat niet ten koste van jouw eigen tijd. 

#3 De Return On Investment zal beter zijn 

Het is nog een hele kunst om de campagne goed te laten verlopen als deze eenmaal draait. Online marketeers optimaliseren de campagne tussentijds om er toch het maximale rendement uit te halen. Zelf krijg je dit niet zo voor elkaar. Een online marketeer helpt jou tussentijds met de campagne, zodat je de Return On Investment eruit haalt. 

#4 Online marketing strategisch inzetten

Online marketing gaat veel verder dan af en toe iets op Instagram plaatsen. Als jij een bedrijf hebt en zichtbaar wil zijn op de juiste kanalen en momenten, dan vereist dat een strategisch marketingplan. Dit vereist de nodige expertise. Als je als ondernemer geen weet hiervan hebt, dan is het echt beter om een online marketeer jou te laten ondersteunen. Aan de hand van het strategische plan kan men verder voor je gaan op strategisch niveau. 

#5 Een heel team van marketeers achter jouw bedrijf

/a>-marketeer, webdesigner en een tekstschrijver. Als je zelf niet aan online marketing doet is het heel lastig om jouw uitingen net zo mooi te maken als de specialisten dat doen. Doe navraag bij een allround marketingbureau en vraag wat men voor je kan betekenen. Als je bij Google Partner GMU jouw werk onderbrengt zit je zeker goed.