Voordelen EMB bloedtest

Als je vage klachten hebt, is het wel eens goed om er naar te laten kijken. Misschien heeft de huisarts niets gevonden, maar dan kun jij een stapje verdergaan. Een afspraak maken bij een orthomoleculair therapeut kan heel verhelderend zijn, samen met de EMB bloedtest die wordt afgenomen. Er zal eerst een intake plaatsvinden, en dan wordt er wat bloed afgenomen en dan geeft dat samen een goed beeld van jouw lichaamssituatie. Hieruit kan een plan worden opgesteld zodat je je weer beter gaat voelen (dit kun je dan onder begeleiding uitvoeren of indien gewenst alleen). Een EMB bloedtest kan dus erg veel voordelen geven. Daar gaan we dieper op in.

Wat zijn de voordelen van de EMB bloedtest?

Een groot voordeel van de EMB bloedtest is dat de snel eenvoudig kan worden afgenomen en ook snel veel informatie geeft. De informatie die dan naar voren komt gaat over de status van je gezondheid en eventueel aanwezige gezondheidsproblemen. Het gaat vaak over een korte en efficiënte behandeling en uit de test komen een leefstijladvies, voedingsadvies en een suppletieadvies naar voren. Het enige wat ervoor moet gebeuren is dat er met een soort prikpen in je vinger wordt geprikt en dan worden er een paar druppels bloed opgevangen met een klein pipetje in een buisje. De bloeddruppels worden dan op een soort glaasje verzameld en gaan dan naar het laboratorium.  

Afspraak maken voor EMB bloedtest

Als je benieuwd bent hoe het er met jouw lichaam voorstaat, of dat je nou wel of geen klachten hebt, je kunt altijd een intake plannen en een EMB bloedtest af laten nemen. De orthomoleculair therapeut zal je vooraf precies uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Je kunt zelf je verhaal doen, er worden vragen gesteld om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie, er kan een test af worden genomen en er kan een vervolgafspraak worden gepland. Dit is helemaal aan jou, maar een vervolg is vaak wel van belang zodat je inzicht krijgt in je eigen situatie. Er kan dan bijv. een plan van aanpak worden opgesteld hoe je aan jezelf kunt werken. 

Hoe kun je de klachten verminderen of misschien wel klachtenvrij worden? Vaak is er met voeding en je leefstijl al veel te bereiken, maar de orthomoleculair therapeut zal je informeren over wat er bij jou past aan de hand van de intake en de test. Neem de tijd om je te oriënteren, zo kom je meer te weten over de mogelijkheden die de orthomoleculair therapeut voor je heeft.