Herbruikbare wattenschijfjes, waarom je er nu mee zou moeten beginnen!

herbruikbaar wattenschijfjes

Herbruikbare wattenschijfjes. Ken of gebruik jij ze al? Ze worden steeds meer verkocht én ook op steeds meer plekken verkocht. Steeds meer beseffen we ons dat we écht nu iets moeten doen tegen de opwarming van de aarde. Een groot en complex probleem wat we steeds meer inzien. Toch is het soms lastig om dit grote probleem terug te vertalen naar wat jij nou kan doen.

herbruikbaar wattenschijfjes

Er wordt geschat dat er zo tussen de 35 en 140 miljoen kilo zwerfafval op straat of in het groen beland. Een heel groot probleem! En dit is eigenlijk terug te lijden naar veel kleine plastic producten die met name gebruikt worden door de consument. Waaronder dus ook jij en ik.

Hierdoor komen steeds meer initiatieven waaronder het gebruiken van herbruikbaar wattenschijfjes. Deze wasbare schijfjes zijn gemaakt van biologisch en fair trade katoen. Goed voor het milieu want je kan er wel jaren mee doen. Hierdoor is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee!

Waar je normaal regelmatig wattenschijfjes koopt verpakt in plastic, hoef je minder vaak naar de winkel én zorg je ervoor dat er niet zo veel plastic op de straten of in het groen verdwijnt.

Naast dat de herbruikbare wattenschijfjes goed zijn voor het geld en moeder aarde zijn ze ook gewoon heel fijn in gebruik. Ze zijn ontzetten zacht en reinigen je huid goed. Je normale reiniger kan je ook gewoon gebruiken met deze watjes zoals een michellair of Je was ze gewoon mee met je normale was. Let op dat je dit wel in een waszakje doet! Over het algemeen krijg je bij bijna alle winkel ook een gratis zakje bij je bestelling.

Kortom vind jij het belangrijk dat we de komende jaren ook gewoon nog kunnen genieten van de aarde zo als hij is? Stap over! De wattenschijfjes zijn een mooie start om jouw steentje bij te dragen!