De donutkussen

Een zitring is erg handig wanneer je last hebt van aambeien of een operatie hebt gehad. Alleen wat is het precies, zitten er verschillen in de ronde kussen en welke moet ik hebben? Dit zijn allerlei vragen die door je hoofd spoken. In deze blog is dan ook alle ins en outs te lezen over de zitring, maar ook over de anti decubitus zitkussen. Zodat je de juiste keuze kunt maken in welke kussen het beste bij jou past. 

Wat is een zitring? 

Een zitring is een rond kussen met een gat in het midden. Je kunt het zien als een donut, maar het wordt ook een windring genoemd. Doordat je niet helemaal plat op je kont zit uan je een zitring goed gebruiken als je last hebt van aambeien of anderen rectale klachten rond de anus. Ook gebruiken veel zwangere vrouwen het na de bevalling. Een zitring zorgt ervoor dat er minder druk komt op de anus tijdens het zitten. Ook op het staartbeen en stuitje komt minder druk op, doordat dit gedeelte vrij komt te liggen van het zitvlak. Door deze verlichting wordt dit gedeelte minder pijnlijk of gevoelig doordat je het zitvlak ontlast. Het gevolg hiervan is dat de klachten wat veroorzaakt wordt door aambeien en sluitklachten verminderen. Hierdoor kun je goed herstellen en pijnvrij zitten. 

Verschillen zitring en windring

Een zitring kan gemaakt zijn van verschillende soorten materialen. Zo kan de zitring gemaakt zijn van traagschuim. Door het traagschuim is de zitting iets zachter, zit je comfortabel en kun je langer op de zitring zitten.Een windring kun je opblazen, zodat je de hardheid zelf naar wens kunt krijgen. Hierdoor is de een zeer functioneel, omdat je het gemakkelijk kunt opbergen en mee kunt nemen ergens naar toe. Waardoor het erg praktisch is om mee te nemen onderweg. Mochten beiden kussen niet helemaal bij je passen. Dan kun je ook kijken naar een stuitkussen. Een stuitkussen heeft al voordeel dat het helpt om ergonomisch goed te zitten. 

Welke zitring past bij mij?

Als je een zitring gaat kiezen dan is het erg belangrijk om te bepalen waar je het voor wil gaan gebruiken. Wil je het in de auto, stoel, bank of op kantoor gebruiken? Verder is het ook belangrijk om rekening te houden met je lichaamsgewicht. Hierdoor weet je al een stuk beter welke bij jou past en welke jij daarom moet aanschaffen. 

Waarom geen anti decubitus?

Sommige mensen maken de fout om voor een anti decubitus kussen te kiezen, maar een anti decubitus kussen wordt gebruikt voor doorzit of doorligproblemen gebruikt. Dit ontstaat als je te lang in dezelfde houding zit of ligt. Door juist deze kussen kiezen is het de perfecte oplossing om doorligging of doorzitting tegen te gaan. Want ook van een anti decubitus kussen heb je traagschuim kussen. Daarom kijk goed naar wat jij nodig hebt voordat je de verkeerde kussen koopt.