De verschillende soorten notenpasta’s

notenpasta

Pindakaas en hazelnootpasta (yes Nutella) kennen we natuurlijk allemaal, maar wist je dat er veel meer soorten notenpasta’s bestaan? Er zijn verschillende noten die zich hier uitermate goed voor lenen en dus heel smakelijk zijn. We zetten er een aantal op een rijtje. Probeer ze allemaal en kies jouw nieuwe favoriet!

Amandelpasta

We beginnen het lijstje verstandig. Als je op zoek bent naar de meest gezonde pasta, dan kun je namelijk het beste kiezen voor amandelpasta. Deze pasta heeft namelijk de minste ongezonde vetten en tegelijkertijd de meeste gezonde vetten. En daarnaast is deze pastavariant ook nog eens heerlijk. Je vindt hem in verschillende biologische supermarkten.

Pindakaas

Pindakaas mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. We hoeven je er niet zoveel over te vertellen, want wie is er niet groot mee geworden? Kies bij pindakaas niet voor het bekende merk uit je supermarkt. Hier zitten namelijk veel toevoegingen in. Maar kies dan voor een variant uit de biologische supermarkt of natuurwinkel. Officieel is een pinda geen noot trouwens, maar een peulvrucht. Maar dat zien we voor nu maar even door de vingers.

notenpasta

Cashewpasta

Heb je al ooit cashewpasta geproefd? Dat raden we je zeker aan. Ook deze pasta vind je weer terug in de biologische supermarkt of natuurwinkel. Er zitten wederom vrij veel vetten in cashewnoten, maar ze zijn ook heel gezond. Zo verlagen ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten.

Gemengde notenpasta

Als je het allemaal even niet meer weet kun je natuurlijk ook voor een gemengde pasta gaan. Ideaal voor de moeilijke beslisser onder ons.

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog veel meer soorten pasta’s vol noten te vinden in de schappen. Dus kijk eens welke noten jij allemaal lekker vindt. Hartstikke leuk en lekker om eens wat anders dan je standaard pot pindakaas mee te nemen!