Hulp bij blessures

drukverbanden

Je bent vast niet de enige die al meer dan een jaar veel te weinig beweging gehad heeft. We hebben allemaal heel veel thuis gezeten. Er zijn ook een hoop mensen dus de laatste tijd weer begonnen met sporten. We hebben immers veel om in te halen! Als je na lange tijd stilzitten ineens weer volop gaat bewegen, kan er ook makkelijk iets fout gaan. Je lichaam moet ook ineens weer wennen aan activiteit. Verzwik je bijvoorbeeld plots je enkel, dan moet je je wel bewust zijn dat je was ijs en drukverbanden nodig hebt. 

drukverbanden

Waar begin je?

Een verzwikt lichaamsdeel kan erg pijnlijk zijn. Probeer daarom zo min mogelijk gewicht op de plek te zetten. Ga bijvoorbeeld snel zitten of liggen en houd er iets kouds tegenaan. Om zo min mogelijk beweging en stress bij de wond te krijgen, is het slim om je pols of enkel bijvoorbeeld te zwachtelen met een drukverband. Zo krijgt het gewricht compressie en wordt de zwelling tegen gegaan.

Bij bijvoorbeeld een verzwikte enkel kan je na een tijdje kijken of lopen alweer gaat. Als dit redelijk gaat, en met minimale pijn, dan zal het hoogstwaarschijnlijk met veel rust goedkomen. Als het echt niet lukt om gewicht erop te zetten, is een dokter nodig. Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij de huisarts.