De voordelen van een akoestische scheidingswand op kantoor

akoestische scheidingswand

Akoestiek is heel belangrijk in een ruimte. Met name op kantoren kan een verkeerde akoestiek heel vervelend zijn. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder productief bent. Met een akoestische scheidingswand zorg je ervoor dat mensen minder last van elkaar hebben in een kantoortuin. Zo simpel is het in feite.

De vloek van de kantoortuin

akoestische scheidingswand

Jaren geleden heeft iemand bedacht dat het een goed idee is om alle medewerkers op een kantoor in een grote ruimte te zetten. Daar kunnen ze dan allemaal aan hun eigen bureau werken, vlakbij elkaar en altijd in staat om even bij een collega langs te lopen of hem of haar te roepen. De kantoortuin bleek echter een stuk minder productief dan mensen dachten omdat je snel wordt afgeleid en sommige mensen daar simpelweg niet productief van worden. Geluidsoverlast is de meest gehoorde klacht op kantoren vandaag de dag.

Oplossingen voor het geluid

Je kantoortuin volledig opheffen is vaak niet bepaald een optie. Wat je echter wel kunt doen, is maatregelen nemen om de akoestiek te verbeteren en dus ervoor te zorgen dat je minder snel last hebt van harde stemmen of telefoons. Naast de akoestische scheidingswand zijn er ook dingen die je kunt doen met de muren of zelfs de plafonds om te voorkomen dat geluid ver draagt door de ruimte.