Waar moet je op rekenen bij de gietvloer prijs?

gietvloer prijs

Als je een nieuwe vloer nodig hebt, is een gietvloer een goede keuze. Dit type vloer is zeer hygiënisch omdat hij geen voegen of naden heeft, past zeer goed in een modern interieur, is sterk, en super duurzaam. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen, maar laten we het voor nu even over de kosten hebben.

Waar bestaan de kosten uit?

Hoeveel het je kost om een gietvloer te laten leggen, hangt af van verschillende factoren. De oppervlakte, evenals het type vloer, zullen natuurlijk deze prijs beïnvloeden. Ook kunnen het aantal benodigde lagen en een eventuele voorbereiding van de ondervloer de prijs kunnen verhogen. Ook de BTW en het materiaal gietvloer hebben invloed op de gietvloer prijs

gietvloer prijs

De totale oppervlakte

In het algemeen geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe meer je betaalt. De prijs per vierkante meter daalt echter vaak als je een grotere vloer heeft. Deze grens ligt vaak rond de 50 vierkante meter. Een vloer van 75 vierkante meter zal per eenheid dus goedkoper zijn dan een vloer van 25 vierkante meter.

De arbeidskosten

Een groot deel van de kosten bestaat uit de arbeid. Dit komt omdat er meerdere lagen moeten worden aangebracht, die elk moeten drogen voordat het werk kan worden voortgezet. Daarom is het leggen van een gietvloer arbeidsintensief en kan het soms 4 dagen of meer in beslag nemen.

De conditie van de ondervloer

Om een maximale levensduur van je gietvloer te realiseren, is het belangrijk dat de ondervloer vlak en stabiel is. Gietvloeren kunnen over het algemeen zonder al te veel problemen op de huidige vloer worden gelegd, maar als deze behandeld moet worden, ben je uiteraard meer geld kwijt. Daarom is het misschien aan te raden om dit zelf alvast voor te bereiden. Dit bespaart je wat kosten!