Het gebruiksgemak van magneet gordijnen

De populariteit van vliegengordijnen in deuropeningen als efficiënt middel om vliegen buiten te houden is de afgelopen jaren sterk gestegen, maar magneet gordijnen nemen daarbinnen een speciale plaats in. Doordat magneet gordijnen zijn zo gemakkelijk in gebruik zijn, worden ze enorm veel verkocht. Het grote voordeel van magneet gordijnen is dat je nooit kunt vergeten om de opening te sluiten, want dat gaat automatisch. Daardoor hebben vliegen nauwelijks kans om je woning binnen te dringen. Magneet gordijnen zijn alleen in het zwart en wit verkrijgbaar, en er bestaan dure en goedkope varianten van deze magneet gordijnen.

De werking van een magneet vliegengordijn

Een magneet gordijn bestaat uit twee brede lamellen, die samen de deuropening bedekken. In het midden van de lamellen zitten hele kleine magneetjes, die – doordat ze elkaar aantrekken – ervoor zorgen dat de opening tussen de lamellen gesloten blijft. Als je naar binnen of naar buiten gaat kun je de lamellen uit elkaar duwen en door de deuropening lopen. De lamellen vallen door de zwaartekracht vanzelf zo ver terug dat de magneetjes elkaar weer gaan aantrekken. Daardoor gaan de lamellen weer netjes naast elkaar zitten en zijn de magneet gordijnen gesloten. Vliegen hebben nauwelijks tijd om naar binnen te glippen.

Gordijnen met magneten monteren

Door het geringe gewicht van magneet gordijnen is het niet nodig om ze vast te schroeven aan het kozijn. Montage is daardoor heel eenvoudig, volg gewoon de aanwijzingen in de instructie. Het op lengte maken van de gordijnen wordt gedaan door het overtollige materiaal om te slaan en vervolgens aan elkaar te nieten of naaien. Duurdere en goedkopere type van magneet gordijnen werken allemaal uitstekend. Het verschil is, dat een wat duurder magneet gordijn wat mooier en strakker in het kozijn hangt, vooral als het al enige tijd in gebruik is.