De spullen die je nodig hebt als je voor het eerst op jezelf gaat wonen

Is de tijd eindelijk aangebroken dat je bij papa en mama de deur uitvliegt? Dan is het nu ook de tijd dat je je eigen inboedel aanschaft. Dat is natuurlijk mooi. Je mag je eigen huis naar jouw smaak inrichten in plaats van die van je ouders. In dit artikel geven we je de basis waar je zeker aan moet denken. Veel geluk in je nieuwe woning. 

#1 Eindelijk dat tweepersoonsbed

Misschien slaap je nu nog op je eenpersoonsbed. Als je straks op jezelf woont mag je uitnodigen wie je wil en wanneer je wil. Hoe fijn is dat? Bij je nieuwe leven past natuurlijk een groot tweepersoonsbed. Wil je daarom een nieuw dekbed kopen? De mooiste exemplaren haal je bij www.weidswonenenslapen.nl/. Daar heb je heel lang plezier van, want ze hebben alleen de merken met de beste kwaliteit dekbedovertrekken geselecteerd. 

#2 Nieuwe keukenapparatuur 

Op je eigen kamer heb je geen keuken. In je nieuwe huis zal die vast wel zijn. Hopelijk heb je hier goed voor gespaard. Een uitzet voor de keuken mag je niet onderschatten. Denk hierbij aan bestek, glazen, bekers en eventueel nieuwe keukenapparatuur. Met een blender maak je bijvoorbeeld lekkere shakes. Die wil je niet missen als je op jezelf woont. 

#3 Bankstel en salontafel 

Kijk eens aan, je hebt je eigen woonkamer. Het is lekker om die volledig volgens je eigen smaak in te richten. Stiekem is de stijl van je ouders toch een beetje oubollig, en dat kun jij vast beter. Ga naar de hippe meubelzaak en scoor lekker die kleurige meubels. Denk aan een bank van groen fluweel of een vintage glazen tafel. Of kies lekker veel planten, zoveel als jij wilt. Dat staat veel leuker dan die witte en kale vensterbanken. 

#4 Wasmachine en droger 

De wasmachine en droger wil je vast ook voor jezelf hebben. Als je je was steeds bij mama brengt hoef je eigenlijk het huis niet uit. Dit hoort dus zeker in je uitzet thuis. Als je al hebt gereisd of in een studentenhuis hebt gewoond kun je hier prima mee overweg. Anders vraag je toch even aan je moeder hoe zo’n ding nou werkt. 

#4 Grotere kledingkast 

Meer ruimte betekent meer kleding kopen, dus dat wordt een grotere kast aanschaffen. Het kan ook zijn dat je gaat samenwonen. Dan is het helemaal waar dat je twee keer zoveel ruimte nodig hebt. Je wilt echt niet besparen op je kledingkast, en zeker niet op de ruimte in de kast, want je zult merken dat je door de jaren heen steeds meer kleding gaat hebben. Men koopt in de regel namelijk meer dan dat iemand weggooit of verkoopt, en dus groeit je collectie gestaag. Een goede, grote kledingkast waarin extra ruimte is voor nieuwe kleding is dus een absolute must als je op jezelf gaat wonen!