Vacature bouw, iets voor jou?

vacature bouw

Denk je dat je in de wieg bent gelegd voor een vacature bouw? Ben je stressbestendig, een harde werker, een goede planner, een geboren coördinator of een handige Harry/Harriët? Dan zou een carrière in deze wereld wel eens op jouw lijf geschreven kunnen zijn.

Vacature bouw, dit kan het zijn

Er is een verschil tussen uitvoerend werk en werkzaamheden die zich richten op de voorbereiding, planning en bewaking van de uitvoering. Als we naar uitvoerend werk kijken zien we veel traditionele beroepen. Metselaar, timmerman, dakdekker, tegelzetter, elektricien en loodgieter. Maar dat kan natuurlijk ook een timmervrouw, dakdekster, tegelzetster of andere vrouw zijn die dezelfde werkzaamheden uitvoert. (Er is alleen nog niet overal een vrouwelijke naam-versie voor bedacht.)

Andere functies

Als je kijkt naar overige functies, dan vind je die vooral in de voorbereiding en tijdens de uitvoering van grote bouwprojecten. Als tekenaar speel je een belangrijke rol in de voorbereiding. Je weet precies welke gevolgen jouw keuzes hebben. Zowel op het gebied van veiligheid en uitstraling, maar je verliest ook de wensen van de opdrachtgever nooit uit het oog. Tijdens een bouwproject is er een projectleider aanwezig. Een coördinator die als spin in het web een belangrijke taak vervult. De communicatie met externe partijen zoals gemeenten, het beoordelen en goedkeuren van offertes, het bewaken van de planning en het budget, maar ook het communiceren met aannemer(s) en opdrachtgevers zijn belangrijke taken.

Kleinschalige opdrachten

Werk je liever aan kleine opdrachten? Die geen maanden duren, maar binnen een dag of enkele dagen afgerond zijn? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden. In de particuliere markt zijn verschillende uitvoerende werkzaamheden mogelijk. Denk maar een schilderwerk, voor zowel binnen als buiten. Maar ook stucwerk, tegels zetten, keukens plaatsen, een badkamer renoveren, vloerverwarming leggen, een oude grespijp vervangen of nieuwe stopcontacten plaatsen. Voor huiseigenaren kun je veel betekenen.

Je hebt het, of je hebt het niet

Niet iedereen is gezegend met het inzicht, de creativiteit of de handigheid die je nodig hebt als professional. De uitspraak: ‘twee linkerhanden hebben’ is er niet voor niets. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Als jij iemand bent die handig is, het fijn vindt om met zijn lichaam te werken, niet in de wieg is gelegd voor een kantoorbaan en graag bij mensen over de vloer komt of aan grote projecten meewerkt, is een baan in de wereld van de bouw misschien wel iets voor jou.