Wat moet ik weten over shortlease?

Flexibel zijn wie wilt het nou niet? Ook op het gebied van autorijden willen steeds meer mensen flexibel zijn. Wanneer je over een kortere periode een auto nodig hebt is het shortleasen van een auto misschien aantrekkelijk. Stel je voor je hebt als bedrijf zijnde tijdelijk iemand in dienst genomen en deze persoon heeft beschikking nodig over een auto. Om geld te besparen kan je deze auto dan beter shortleasen. In deze blog vertellen wij je meer over shortlease.

Bekijk ook

Wat is shortlease?

Shortleasen kan vaak goedkoper zijn kan gewoon leasen. Maar hoe komt dit en wat is shortlease? Het verschil tussen normaal lease en shortlease is al te herkennen aan de naam. Bij het shortleasen lease je een voor een korte termijn. Dit is dus interessant wanneer je voor een kortere periode een auto nodig hebt. Een shortlease contract is eigenlijk een combinatie tussen een huurovereenkomst en een leasecontract. De tarieven zijn voordeliger dan die van een leasecontract en het is vrijwel net zo flexibel als een huurauto.

Wat zijn de voordelen?

Het shortleasen van autos wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het shortleasen brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan je nieuwe autos uitproberen als je twijfelt tussen een hybride of elektrische auto. Het grootste voordeel is toch wel dat het lekker flexibel is. Mocht je bedrijf snel groeien of krimpen heb je geen last van vaste contracten. Wanneer je een auto nodig hebt voor een kortere periode is het shortleasen dus een erg interessante optie.