De voordelen van een kleine auto

kleine auto voordelen

Woon jij in de stad? Dan is de drukte geen vreemd fenomeen voor jou. Maar helaas zorgt die drukte ook voor gedoe tijdens het autorijden en het parkeren van je auto. Vooral als je een groter model hebt. Klinkt als een bekend probleem? Misschien is een kleinere auto dan iets voor jou. Met Fiat shortlease zou je makkelijk voor een paar weken een kleine auto kunnen uitproberen. Wat zijn dan precies de belangrijkste voordelen van een kleine auto? Wij zetten het voor je op een rij. Lees snel verder!

Makkelijker parkeren met een kleine auto

Heb jij wel eens met een grote auto door de smalle straten van Amsterdam proberen te rijden, dan weet je hoe lastig het kan zijn om een grote auto te manoeuvreren in beperkte ruimte. Om maar niet te spreken over je angst dat je de spiegels eraf rijdt. Kleinere auto’s zijn een stuk geschikter voor het rijden in de stad. Ze zijn een stuk makkelijker te manoeuvreren én makkelijker te parkeren. Waar vijf auto’s voor je dat ene kleine plekje moeten voorbijrijden omdat hun auto niet past, kan jij hem nog makkelijk kwijt.

Kleinere auto, kleiner prijskaartje

Kleinere auto’s vereisen natuurlijk minder materialen om te maken, en dat zorgt ervoor dat het uiteindelijke prijskaartje van de auto ook lager is. Daarnaast zijn kleine auto’s vaak ook goedkoper én makkelijker in onderhoud. Dat komt doordat de kleinere motoren erg efficiënt en relatief gezien vrij eenvoudig zijn. Op zijn beurt uit dat zich in minder storingen en in dat er minder vaak groot onderhoud nodig is. Bovendien is de gemiddelde kleinere auto ook lichter. Grote kans dat je daarom minder wegenbelasting hoeft te betalen.

Minder brandstof nodig

De kleinere motor komt met nog een voordeel: er is minder brandstof nodig. Vergeleken met een SUV kun je tot wel de helft brandstof besparen door een kleinere auto te rijden. De prijzen van brandstof zijn de afgelopen jaren bijna alleen nog maar gestegen. De kans is groot dat de brandstofprijzen nog langer blijven stijgen. Het is daarom slim om op brandstof te besparen waar je kan. Vooral als je elke dag in de auto stapt om naar werk te rijden, kan een kleinere auto je veel geld voor brandstof besparen.

Probeer eens een kleine auto

Ga je bij Blankert Shortlease kijken voor een auto, neem dan ook zeker de kleinere auto’s zoals de Fiat in overweging. Kleine auto’s zijn ideaal voor in de stad, maar ook voor wie gewoon geld wilt besparen op zijn auto. Meer weten over auto’s en meer? Lees dan ook onze andere blogs!