Op vakantie naar Sicilië? Met deze activiteiten maak je er een topverblijf van!

Sicilie

Iedereen die ooit in Italië is geweest voor een vakantieverblijf zal het erover eens zijn dat dit land een fantastisch vakantieland is. Er zijn veel gebieden die zeer de moeite waard zijn om een of enkele weken vakantie te vieren. Wat dit betreft sneeuwt Sicilië eigenlijk een beetje onder. Hoogstwaarschijnlijk is dit enkel te wijten aan de grote afstand die je met de auto of camper moet afleggen om er te komen. Het kan in ieder geval niet liggen aan de veronderstelling dat Sicilië niet aantrekkelijk zou zijn, want dat is niet waar. Het voordeel van dit alles is dan mogelijk wel weer dat dit eiland niet overladen is met toeristen. Ga jij binnenkort wel op vakantie naar Sicilië? Met behulp van de volgende tips maak je er ongetwijfeld een topvakantie van.

Sicilie

Etna

De Etna is de actiefste en ook de hoogste vulkaan van Europa. Daarmee boezemt deze vulkaanberg uiteraard heel wat ontzag in. Bijzonder is dan ook dat je deze vulkaan onder begeleiding mag bezoeken en zelfs beklimmen.

Salemi

Van een heel andere orde is het plaatsje Salemi. Hier vind je namelijk het maffiamuseum. Want ja, Sicilië is ook de plek waar de maffia oorspronkelijk vandaan komt. In dit museum en ook in het plaatsje Savoca leer je er van alles over.

Zingaro

Zingaro is een natuurreservaat dat je om de berg Monte Speciale vindt. We hebben het hier over een heel divers reservaat, met veel verschillende flora en fauna, mooie grottenstelsels en opvallend genoeg een scheepswrak aan het kustgedeelte van het reservaat.

Agrigento

Tenslotte is een bezoekje aan Agrigento van harte aan te bevelen. Je vindt daar namelijk de Vallei van de Tempels. Het gaat hier dan om zeven tempels die van Griekse oorsprong zijn en die fraai tegen een heuvel gebouwd zijn.