Wat is een compressor?

Een compressor is een apparaat die enorme hoeveelheden lucht samenperst en dit kan gebruikt worden voor verschillende werkzaamheden. De compressor zuigt lucht uit de omgeving en dit wordt door de compressor samengeperst wat zorgt voor een enorme druk en kracht aan lucht. 

Wat kan ik met een compressor?

Door de enorme kracht die uit een compressor komt, kan je daarmee verschillende werkzaamheden uitvoeren. Dit is zeer handig voor zware werkzamen en je kan een compressor ook gebruiken om bepaalde dingen schoon te spuiten. Houd er dan wel rekening mee dat je niet te veel druk gebruikt want anders kan het kapot gaan. Met een compressor kan je onder andere banden oppompen, schilderwerkzaamheden uitvoeren, maar ook je auto schoonmaken of gereedschap zoals een nagel pomp gebruiken.

Verschillende soorten compressors

Er zijn meerdere soorten compressors op de markt en daarom is het belangrijk dat je de soorten compressors goed kan onderscheiden. Zo weet je namelijk voor welke compressor je moet kiezen. De beste compressors zijn compressors die zonder olie werken. Ze gaan langer mee en vergen erg weinig onderhoud vergeleken met een olie compressor. Ook is de lucht die ze uitblazen schoon en vrij van olie. Als je kiest voor een compressor die met olie werkt zoals een schroefcompressor dan moet je de compressor vaker onderhouden en dat kost natuurlijk veel tijd. Ook is de lucht die uitgeblazen wordt vervuild door olie. Als je de compressor dus wilt gebruiken voor schoonmaakwerkzaamheden zoals het schoonmaken van een computer of een auto, dan is het verstandig dat je niet voor een compressor kiest die op olie werkt. 

Computer schoonmaken met een compressor

Als je een kleine of grote compressor hebt dan kan je hiermee prima je computer reinigen van stof en vuil. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er geen vocht zoals olie of andere vochtige stoffen uit de processor komen omdat een computer een elektronisch apparaat is kan deze daardoor kapot gaan. Als je een computer wilt schoonmaken met een compressor dan is het verstandig dat je de computer aan beiden kanten open maakt. Hierdoor is er namelijk geen luchtcirculatie en kan er vrijwel geen stof of vuil achterblijven als je een compressor gebruikt. Zorg er ook voor dat je een niet al te hoge druk gebruikt want daardoor kunnen printplaten of harde schijven kapot gaan en dat zou zeer vervelend zijn. Gebruik zo min mogelijk druk en als het niet lukt om daarmee al het stof te verwijderen dan word er aangeraden om antistatische doekjes te halen die niet vochtig zijn. 

Compressor kopen

Een compressor kan je vrijwel altijd kopen bij een bouwmarkt of een ander type winkel die bouwmaterialen verkoopt. Ook is het mogelijk om online een compressor aan te schaffen. Het is van groot belang dat je een compressor aanschaft die voldoet aan je eisen zodat je geen miskoop doet en de compressor terug moet brengen of retour moet sturen. Het is ook belangrijk dat je een compressor kiest van een bekend merk zodat je zeker weet dat de gekozen compressor van uitstekende kwaliteit is. Compressors zijn namelijk niet goedkoop en daarom is het verstandig om geen miskoop te doen.