Waarom een vangrail?

Een vangrail zorgt ervoor dat een auto of vrachtwagen tijdens een ongeluk wordt opgevangen door de vangrail en tot stilstand wordt gebracht. Ook als iemand de controle over het stuur verliest, zorgt een vangrail ervoor dat het voertuig wordt opgevangen. Vangrails zie je vaak tussen twee snelwegen die ervoor zorgen dat een auto niet terecht kan komen op de andere autobaan. Volgens Europese wetten is het verplicht een vangrail te plaatsen tussen twee snelwegen. Buiten de Europese Unie zie je vaak dat dit niet het geval is en daar klappen dus regelmatig voertuigen frontaal op elkaar, vaak met doden als gevolg. 

Vangrail op de werkvloer

Vangrails zijn niet alleen voor autosnelwegen en gevaarlijke wegen, maar worden ook steeds vaker gebruikt op de werkvloer zoals in een magazijn. Als er vaak heftrucks of voertuigen langsrijden is het belangrijk dat het personeel beschermd is tegen een botsing. Een vangrail wordt ook gebruikt om stellingen en producten te beschermen. Natuurlijk wordt de bestuurder van het voertuig ook beschermd omdat het voertuig wordt opgevangen. Een aanrijbeveiliging vangrail is de perfecte oplossing om je werknemers, stellingen en producten te beschermen tegen ongelukken met voertuigen op de werkvloer. 

Vangrail aanschaffen

Als je een vangrail wilt aanschaffen om je gebouw te beschermen tegen vrachtwagens die hun vracht lossen en ongelukken op de werkvloer wilt voorkomen, is het belangrijk dat je voor de juiste vangrail kiest. Je kan vangrails gemakkelijk aanschaffen via verschillende bedrijven. Het is belangrijk dat je voor een aanbieder kiest die de beste kwaliteit en gekeurde vangrails aanbied. Vangrail.com is een van de meest bekende aanbieders in Nederland. Zij hebben al tientallen jaren ervaring met vangrails en kunnen deze ook monteren. Hun assortiment bestaat niet alleen uit vangrails maar, ook uit kolombeschermers en afschermpalen. 

Vangrail monteren

Als je een vangrail hebt aangeschaft voor een veiligere werkomgeving, is het belangrijk dat je deze laat monteren door een bedrijf die daar gespecialiseerd in is. Aan het plaatsen van vangrails zitten allemaal eisen aan vast en de kans is groot dat je hier niet aan voldoet als je de vangrail zelf gaat monteren. De kans is groot dat je ook boetes kan krijgen omdat de vangrail niet voldoet aan de eisen. Als je een bedrijf ingeschakeld die gespecialiseerd is in vangrails en het plaatsen van vangrails weet je zeker dat de geplaatste vangrail voldoet aan de eisen. Een bedrijf geeft ook altijd advies zodat je de beste keuze kan maken uit verschillende vangrails. 

Afschermpalen

Met afschermpalen kan je gebouwen en constructies beveiligen tegen een aanrijding. Je ziet deze palen vaak voor deuren staan zodat ingaande en uitgaande personen beschermd zijn. Ook zie je ze regelmatig tegen de muur staan zodat het gebouw beschermd is tegen een aanrijding met zwaar materieel zoals een vrachtwagen. Afschermpalen kan je eenvoudig online bestellen of kopen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van vangrails. Ook kan je altijd montage erbij bestellen zodat je de gekochte afschermpaal niet zelf hoeft te plaatsen. Dit bespaard je tijd en geld. Daarnaast weet je ook zeker dat de afschermpaal voldoet aan de wettelijke eisen.