De voordelen van een kredietkaart

Een creditcard (of kredietkaart) lijkt qua uiterlijk op een normale pinpas, maar werkt toch een stukje anders. Wanneer je aankopen doet met een kredietkaart worden deze bedragen namelijk niet meteen afgeschreven, in tegenstelling tot wanneer je met je pinpas betaalt. Wanneer je je kredietkaart koppelt aan een rekening, wordt het geld één keer in de maand van deze rekening afgehaald. Je leent gedurende de maand dus eigenlijk geld dat je daarna in één keer terugbetaalt. Veel mensen betalen liever met pin dan met een creditcard, terwijl er eigenlijk veel voordelen aan het betalen met een creditcard zitten. Bij sommige banken krijg je zelfs een gratis kredietkaart om mee te beginnen. 

Onderzoek doen naar verschillende creditcards

Er zijn verschillende creditcards die bij verschillende banken horen. Aan elk van deze creditcards zitten bepaalde voordelen en privileges verbonden. Het is daarom handig om vantevoren goed uit te zoeken welke voordelen er aan welke creditcards verbonden zitten en hoeveel je bijvoorbeeld per jaar moet betalen aan de creditcard, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zo kun je uiteindelijk de beste keuze maken. Het is ook mogelijk om meerdere creditcards te hebben bij verschillende banken als dit iets is wat je graag zou willen. Ook is het handig om te checken waar je kunt betalen met je creditcard, want niet alle winkels accepteren alle creditcards. 

Een goedkope creditcard aanvragen

Je kunt na het vergelijken van verschillende creditcards vaak een goedkope creditcard aanvragen. Bij sommige banken is het eerste jaar van het gebruiken van de creditcard zelfs gratis. Sommige mensen nemen misschien geen creditcard omdat je ervoor betaalt om deze in je bezit te hebben, maar er zitten ook heel veel voordelen verbonden aan het hebben van een kredietkaart. Ten eerste zijn de aankopen die je met een creditcard doet vaak verzekerd, in tegenstelling tot aankopen die je met je pinpas doet. Daarnaast kun je met een kredietkaart bijna overal ter wereld betalen. Met een pinpas is het altijd nog maar de vraag of deze in het buitenland geaccepteerd wordt. 

Nadelen aan het hebben van een creditcard

Er zitten helaas ook een aantal nadelen aan het hebben van een creditcard, maar deze wegen niet op tegen alle voordelen. Ten eerste betaal je voor het houden van een kredietkaart een bepaald bedrag per jaar. Vaak is dit bedrag echter niet hoog en sommige banken bieden zelfs een gratis kredietkaart aan hun leden aan om mee te beginnen. Je kunt hiervoor het beste informeren bij verschillende banken naar hun opties. Daarnaast kun je ook zelf op zoek gaan naar informatie op het internet en banken en creditcards met elkaar vergelijken. Zo kun je uiteindelijk het beste kiezen welke creditcard goed bij jou past. 

Een creditcard gaan gebruiken

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je een creditcard wil gaan gebruiken en je bent eruit welke het beste bij je past, wordt het tijd om de creditcard daadwerkelijk te gaan gebruiken. Zoals al eerder gezegd, zitten er veel voordelen aan het gebruik van een kredietkaart. Zo ben je verzekerd voor bepaalde aankopen, maak je gebruik van aflevergarantie, kun je over de hele wereld gerust betalen en is het mogelijk om een bedrag in meerdere keren te betalen, zelfs als het geld niet direct op je rekening staat. Daarnaast profiteer je met een creditcard van allerlei andere voordelen speciaal voor leden. Denk bij American Express bijvoorbeeld aan toegang tot pre-sales van concerten voor kaarthouders. Kortom, een creditcard brengt veel voordelen met zich mee waar je al met een goedkope creditcard van kunt profiteren.