Hoeveel ruimte is er nodig voor het manoeuvreren van heftrucks tussen palletstellingen?

grootvakstelling

De manoeuvreerruimte voor heftrucks tussen palletstellingen is afhankelijk van verschillende factoren. Om ervoor te zorgen dat de bewegingen van een heftruck veilig en vloeiend verlopen, moet er aan verschillende punten rekening worden gehouden bij het samenstellen van de palletstelling. Het volgende dient als gids om u te helpen bij het bepalen hoeveel ruimte er nodig is.

Ten eerste, de breedte en hoogte van de pallet-wagen dient afgestemd te worden op de breedte en hoogte van de palletstelling. De minimale ruimte die nodig is tussen beide, hangt af van het type karren dat u gebruikt. Als het een standaard palletwagen is, zal 2 tot 3 centimeter ruimte genoeg zijn om ervoor te zorgen dat alles goed past.

Ten tweede, houd er rekening mee welke richting de wielen draaien als ze door een gangetje bewegen. Als de wielen naar voren draaien, is een minimale ruimte vereist van 6 centimeter. Als de wielen zijdelings draaien, moet de ruimte minstens 10 centimeter groot zijn.

Ten derde, is het belangrijk om te overwegen welke routes de palletwagen neemt als hij door het gangpad beweegt. De standaardrichtlijn is dat een bocht met een straal van 1 meter nodig is in elke richting om ervoor te zorgen dat er geen botsingen plaatsvinden tussen heftruck en palletstelling.

Tenslotte, moet er rekening worden gehouden met de afmetingen van het gangpad zelf. Het is belangrijk dat de minimale breedte van het gangpad minimaal 1 meter bedraagt om ervoor te zorgen dat een veilige beweging mogelijk is. Als dit niet aanwezig is, kan dit leiden tot bottlenecks waardoor er minder ruimte is voor manoeuvreren tussen palletstellingen.

Productiviteit verhogen

Als u alle bovengenoemde richtlijnen in acht neemt, kunt u ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is voor het manoeuvreren van heftrucks tussen palletstellingen. Dit zal helpen om de productiviteit te verhogen en ongewenste incidenten te voorkomen. Echter, als u twijfelt over de juiste afmetingen, raadpleeg dan een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied voor hulp bij het bepalen van de juiste manier om palletstelling samen te stellen en heftruck manoeuvres uit te voeren.