We gaan voor goud!

Iedereen heeft bijzondere dingen op zijn of haar bucketlist staan. De een wil een instrument kunnen bespelen en de ander een sportprestatie halen. In deze blog vertel ik je meer over dat laatste. Want wat als je een marathon wilt lopen? Hoe bereid je je daar op een goede manier op voor? Lees je mee?

Neem de tijd

Natuurlijk heeft iedereen als het ware een ander vertrekpunt als het om oefenen gaat. De een sport al heel lang, heeft een goede conditie en loopt iedere dag hard. De ander niet.  Als je van plan bent om een marathon te lopen, is het belangrijk om op tijd te beginnen met trainen. Dit geeft je genoeg tijd om je conditie op te bouwen en hierdoor kan je de veelvoorkomende en gevreesde blessures voorkomen.

Niet in het wilde weg

Om een doel te behalen moet je gericht trainen. Zo maar even een stukje lopen hier en daar zonder een doel of opbouw, dat heeft geen zin. Zorg dus voor een trainingsschema zodat dat je regelmatig traint en ook je conditie opbouwt en jezelf uitdaagt om sneller te lopen of en/of langere afstanden af te leggen. Daarnaast kan je met een schema ook voldoende rust inbouwen, zowel tijdens de loop als ertussen zodat je kan herstellen.

Investeer in jezelf

Om lekker te kunnen lopen, moet er niks in de weg zitten. Ook niet qua kleding. Dus hardloopkleding en -schoenen zijn een absolute noodzaak. Zeker de schoenen zijn belangrijk. Ga naar een goede winkel en laat je voeten opmeten. Vraag de experts daar altijd om hulp en om mee te kijken naar het proeflopen. Daar loop je uiteindelijk beter van. Maar investeer ook in jezelf als het om voeding gaat. Natuurlijk moet je gezond eten en drinken. Niet alleen voel je je dan beter, het helpt je lichaam ook om zichzelf na het trainen te herstellen en op te bouwen. Kijk naar bijzondere voeding voor sport. Zo kan je duursport voeding aanschaffen. Ook kan je extra supplementen slikken en jezelf een boost geven met middels als creatine. Je kan makkelijk online creatine monohydraat kopen.

Doe het samen

Sporten wordt veel aantrekkelijker als je het niet alleen hoeft te doen. Wanneer je met een maatje traint, kan je elkaar motiveren en zo heb je altijd een stok achter de deur. Maar niet alleen dat, het helpt ook om je grenzen te verleggen! En het is natuurlijk ook gewoon gezellig!