De opleiding Accountmanager

Een van de opleidingen bij Fabius Opleidingen is de opleiding tot accountmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de klanten van het bedrijf waar je werkt. Je bouwt een relatie met ze op en geeft ze advies. Je bespreekt hoe zij hun omzet en kwaliteiten kunnen verbeteren. Of hoe ze kosten kunnen besparen door de producten of diensten van het bedrijf waar jij werkt in te zetten. Als accountmanager heb je veel verschillende taken. Zo werf je nieuwe klanten, onderhoud je contact met bestaande klanten, realiseer je de targets voor omzet van het bedrijf, verzamel je informatie van potentiële en bestaande klanten en zorg je voor de administratieve afhandeling. 

In 13 maanden accountmanager worden

Voor de opleiding Accountmanager volg je bij Fabius Opleidingen 45 lessen van 3 uur. Je krijgt klassikaal les op een van de door jou gekozen locaties. Tijdens de opleiding komen veel onderwerpen aan bod, die door professionele en deskundige docenten uitgelegd worden. Zo leer je onder meer over klantgericht handelen, het voeren van gestructureerde verkoopgesprekken, relatiebeheer en het werven van nieuwe klanten, het opstellen van een accountplan, het maken van rapportages en een accountanalyse en leer je over de relatie met marketing en sales. Voor deze opleiding is geen vooropleiding nodig. De opleiding bestaat uit twee onderdelen, namelijk de opleiding Administratief Medewerker en de vervolgopleiding Accountmanager. Voor 2375 euro kun je in 13 maanden slagen voor de opleiding Accountmanager. 

Veel vraag naar accountmanagers

Er is vanuit de arbeidsmarkt veel vraag naar accountmanagers. Als accountmanager ben je namelijk bepalend bij het binden van klanten. Ook de verkoop van producten en diensten is voor een bedrijf een belangrijke taak, die jij als accountmanager vervult. Na het volgen van de opleiding Accountmanager bij Fabius Opleidingen heb je dus in korte tijd een baan gevonden als accountmanager bij een bedrijf dat bij jou past.