Wat je moet weten over rode wijn…
Er doen vandaag de dag een hoop geruchten de ronde over de mogelijke gevaren van rode wijn. Maar een het overgrote deel van die verhalen is niet wetenschappelijk bewezen. Daarom leek het me handig om even op een rijtje te zetten waarom rode wijn juist wél goed voor je zou zijn. En elk punt is wetenschappelijk onderzocht. Ik moet daarbij wel even opmerken dat bij bovenmatig alcoholgebruik de positieve eigenschappen van een glaasje rood natuurlijk overschaduwd worden door negatieve effecten van dit van druiven gemaakt drankje. Maar ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat jullie dat wel weten.
Waarom een flesje rood goed voor je is
Je bent minder verkouden! Huh? Lees je dat goed? Ja, dat lees je goed. Er zit namelijk tannine in en dat verhoogt je weerstand tegen schimmels en virussen. Bovendien zit een zo’n flesje boordevol anti-oxidanten, waarmee je je cholesterol verlaagt en je de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Daarnaast voel je je ook beter na een paar glaasjes. En dat komt niet alleen door de alcohol, maar eerder omdat het zorgt voor een betere doorbloeding van je organen. Dus, hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, ook voor je hersenen worden beter doorbloed. Word je dan slimmer van een rood wijntje? Nee, dat niet. Maar het kan wel je functioneren verbeteren (al is dat nog geen reden om te drinken op het werk). Ook blijkt een rood wijntje goed te zijn voor je ogen. Weten jullie nog meer voordelen? Laat het me dan gerust weten!