Een mooie jas is het halve werk

Kleren maken de man, zo gaat het spreekwoord. Hier schuilt zeker een hoop waarheid in. Het zit in de mens om al in een eerste oogopslag allerlei impliciete en expliciete oordelen over elkaar te vellen. Als je charismatisch en zelfverzekerd wilt overkomen, helpt het om kleren te dragen waarin je je fijn voelt, die goed passen en die aansluiten op de laatste mode. In een grote focus op mode schuilt natuurlijk ook een gevaar. Wie te veel belang hecht aan het maken van een goede indruk, wordt vanzelf ijdel. Voor je het weet, bestudeer je in de weerspiegeling van iedere winkeletage of alles zit zoals het hoort. Dit heeft een averechts effect. Je komt niet charismatisch en zelfverzekerd over, maar juist onzeker en oppervlakkig. Zoals vrijwel altijd moet men op zoek naar het gezonde midden. Bewust zijn van hoe je eruit ziet en welke kleding je draagt, zonder ijdel te worden. In deze blog leg ik enkele tips voor aan dit type man.

Een cruciaal kledingstuk voor een goede eerste indruk

Misschien wel het belangrijkste kledingstuk voor mannen is de jas. Een jas draag je immers dagelijks. Tevens is dit het kledingstuk dat je doorgaans draagt bij eerste ontmoetingen. Je komt binnen, begroet mensen en schudt handen, allemaal voordat je je jas uitdoet. Dit is het moment waarbij de meeste impliciete oordelen worden geveld. Zodra de jas uit is, begin je aan een inhoudelijk gesprek en laat je je persoonlijkheid stralen. Het belang van de kleding die je draagt neemt af. Vandaar dat een mooie en goed passende jas een cruciaal kledingstuk is voor iedere man. Ik zal je een paar tips geven voor mannen jassen. Een mooie jas is immers het halve werk!

Een verkenning van de mogelijkheden

Om de jas te vinden die het beste bij jou past, zijn er gelukkig een heleboel variaties waaruit je kunt kiezen. Een interessante optie is bijvoorbeeld een lange jas heren met een klassieke snit. Het type jas waarin iedere goedgeklede man in lang vervlogen tijden rondliep. De hoed die destijds onmisbaar was bij deze outfit is tegenwoordig uit het straatbeeld verdwenen. Het type jas is echter stijlvol als nooit tevoren. Wie een wat meer eigentijdse look prefereert, kan ook een parka overwegen in een opvallende kleur. Denk er maar eens over na. Overleg met vrienden. Koop dan de jas die bij je past en twijfel er nooit meer aan. Dan maken kleren pas echt de man.