Paarden en hun eigenaardigheden

Paarden houden is een droom van veel mensen. Paarden zijn geweldig voor het toerisme en worden zelfs gewaardeerd om hun fokpotentieel, zodat ze een voorkeursbehandeling krijgen ook worden ze veel voor spot gebruikt, hiervoor kan men terecht bij een paardensport winkel.

Ze zijn beroemd geweest, vooral in het tijdperk van het oude Rome en Griekenland. Aan het houden van paarden in stallen is echter een einde gekomen; ze zijn niet langer bedoeld om in erven en paddocks te worden gehouden, tegenwoordig eten ze vaak vanaf paarden hooiruiven of paarden slowfeeder.

In plaats daarvan geven de meesten van ons de voorkeur aan paardrijden. Het houden van paarden in stallen, met name maneges, vergt veel onderhoud. Zij moeten niet alleen een veilige weide bieden waar de paarden kunnen rondlopen, maar ook voortdurend worden gecontroleerd om problemen van verval te voorkomen, die vaker voorkomen naarmate de tijd verstrijkt. Om dergelijke aftakeling te voorkomen, moeten zij regelmatig worden schoongemaakt en bewaterd. Ze vergen ook veel onderhoud en verzorging, vergelijkbaar met de verzorging van paarden als je die op je eigen erf hebt zoals een Cavaletti.

Veel moderne burgers dromen ervan te genieten van de tijd met hun paarden tijdens het rijden. Dit soort dromen wordt niet aangemoedigd door de overheid of door bedrijven omdat het een dure hobby is waarvoor veel geld nodig is.

Wees voorzichtig met waar u uw paard berijdt

Naast de wetten die je verplichten een helm te dragen tijdens het paardrijden, moet je er ook voor zorgen dat je de nodige veiligheidsmaatregelen draagt. Veiligheidsgordels in auto’s zullen je niet redden als je van een paard valt. Zorg ervoor dat je alleen paardrijdt als je je comfortabel voelt in een zadelzitting en dat je je paard als hobby houdt. Probeer, voordat je een paard koopt, een goed ruiterpad te vinden. Omdat je geen vaste route hoeft te volgen zoals bij een hond, kun je de bestemming vrij kiezen.

Houd je paard vast

Het is niet erg als je paard van stal wordt gehaald, maar de regel van de stal staat niet toe dat je je paard in de schoot van de ruiter zet. Als je van het paard af wilt, moet je beide handen aan de riem hebben; dit wordt ook wel vasthouden genoemd.

Als je paard goed getraind is, kun je het in een staande positie zetten. Om dit te doen, moet je het paard in een hoofdstel rijden met de teugels los;