Waterdichting: waarom waterdicht wonen zo belangrijk is

waterdichting

Waterdichting is een verzamelnaam voor allerlei maatregelen die je kunt treffen om je woning waterdicht te maken. Dat kan door dingen toe te passen in het dak, de zolder, de kelder of heel ergens anders. Waterdichting is in ons land van essentieel belang omdat wij te maken hebben met heel veel regen en sneeuw door het jaar heen. Daarnaast leven we deels onder de zeespiegel en is ons land gewend veel met wateroverlast te maken te krijgen. Waterdichting is dus vrijwel nergens zo belangrijk als hier. 

waterdichting

Materialen voor waterdichting

Er zijn talloze manieren waarop je iets waterdicht kunt maken. Een zeer populair materiaal hiervoor is cement. Het is waterdicht, stevig en relatief goedkoop. Vooral voor een fundering is cement ideaal. Echter is het ook weinig flexibel en zwaar, dus er zijn andere opties. 

Polyurethaan voor waterdichting

Hoewel er vele soorten waterdichte materialen zijn, zijn ze niet allemaal gelijk. Voor veel mensen zal polyurethaan de beste optie zijn. Dit materiaal is naadloos en licht in gewicht, waardoor het met name populair is bij de leek die het zelf wil aanpakken of op plekken waar gewicht er toe doet zoals op de zolder of in het dak.